25 feb. 2019

Trends 2019

Van natuursteenlook tot visgraatpatroon, ontdek alle trends in keramische tegels voor 2019.

Trends 2019

1. The bigger the better
Grootformaattegels winnen de laatste jaren aan populariteit en ook in 2019 is dit niet anders. De tegels geven het huis echt een andere uitstraling. Ze hebben een verruimend effect en zorgen voor een uniek interieur. Tegenwoordig vind je deze niet meer alleen op de vloer, maar worden ze ook vaak op de wand gebruikt. Ga voor een echt weids effect door zowel de vloer als de wand op te trekken in Superlarge tegels in dezelfde look.

2. Natuursteenlook
De natuursteenlook blijft ook in 2019 een on trend keuze voor de bekleding van je vloer of wand. De combinatie van dit natuurlijk materiaal met andere materialen zoals glas, hout of metaal is puur, gedurfd en uniek. Iedereen kent de klassieke Belgische blauwsteen, maar ken je de opvallende Ceppo look al? Deze grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, is al enige jaren aan een echte revival bezig.

3. Verticaal legpatroon
Vierkante tegels overheersen niet langer op de toonaangevende beurzen. 2019 luidt de grote terugkeer naar de klassieke rechthoek in, dankzij de metro trend. Plaats deze verticaal op je wand in combinatie met een bredere voegdikte en je interieur krijgt meteen een originele en speelse update.

4. Hexagoon tegel
Hexagoon tegels, ze zijn niet te missen in de laatste nieuwe interieurboeken en interieurarchitecten zijn er als een blok voor gevallen. Naast metrotegels en zelliges zijn ze de meest trendy tegels. Je vind ze in verschillende formaten, kleuren of motieven en je kan ze zowel op de vloer als op de wand gebruiken. Deze 6-hoekige tegels creëren een levendig effect in je interieur.

5. Visgraat patroon
Het visgraat legpatroon maakt in 2019 z’n langverwachte terugkeer. Dit legpatroon wordt vaak toegepast bij parket tegels, maar kan ook perfect bij kleurrijke of betonlook tegels. Het visgraat patroon geeft je living, eetkamer of slaapkamer een origineel en trendy uitzicht en kan perfect gecombineerd worden met moderne interieurs of een gezellige inrichting.

Is dit ook iets voor jou?
16 feb. 2024

Maart actiemaand

Ook gedurende de rest van de maand geniet jij van stijlvolle acties. Kom van 1 maart tot en met 14 april langs bij Tyles Zellik, Tyles Brugge of een Tyles Expert in je buurt, kies uit ons oogstrelend aanbod de tegels die passen bij jouw stijl en krijg een heerlijk ontspannend cadeau! Ben je al benieuwd?

Lees meer
13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht